osnovna škola tekst

Prvasici, dobrodosli u osnovnu skoli, a roditelji, sretan Vam povratak u skolske klupe – bit ce kao da nikada niste ni prestali pisati domace zadace! 😀 Ako ste prvi razred vec obavili, cestitamo, znate sto vas ocekuje, a vase dijete vec je usvojilo najbitnije vjestine.

 

Vaseg malisana od prvog do cetvrtog razreda osnovne skole cekaju mnogi izazovi za savladati, mnoge vjestine za ovladati  i puno prijatelja za steci. Bit ce tu i smijeha i suza, kako i od njih, tako i od nas roditelja.

Mozda mislite kako uz tako veliku promjenu i(ili)  poneku sportsku aktivnost i nije bas najpametnije upisati dijete na jos jednu izvannastavnu aktivnost, i to engleski. To svakako ovisi o karakteru djeteta, no mozda je bas I talk skola engleskog jezika za djecu ono sto mu treba kako bi se bolje nosio s ovom promjenom.

I talk metoda  u potpunosti  je prilagodena  zahtjevima i mogucnostima djeteta u razdoblju od 7 do 10 godine prilagodavajuci je svakom pojedinom djetetu. Naravno, velika je razlika u organizaciji lekcije za dijete prvog ili cetvrtog razreda osnovne skole.

Prvi razred osnovne škole

Dijete koje je krenulo u prvi razred osnovne skole ocekuje potpuna prilagodba – na odnos prema uciteljici, na sjedenje u klupi, na ucenje, domace zadace, odnos s drugim ucenicima i cijelu strukturu obrazovanja i skole. Ovisno o karakteru djeteta,  neki ce tu promjenu prihvatiti brzo i sa zadovoljstvom, neki sporije i s vise „pobune“. I talk metoda nudi utociste u toj prilagodbi. Ne ocekuje se sjedenje u klupama, a ucenje je i dalje kroz igru, no u isto vrijeme se promicu suradnja s drugim polaznicima u grupi i odredeni stupanj odgovornosti. Engleski jezik se uci kroz eksperimente, kuhanje, dramske aktivnosti, ples, pjesmu, razgovor o provedenom danu ili bilo kojoj drugoj ideji koju predloze sami polaznici, tj.djeca.  Naravno, mnogo je fizicke aktivnosti. Djeci dosad navikloj na skakanje, istrazivanje i tome slicno, najcesce najteze pada sjedenje za skolskim klupama po 6 ili vise sati, i naprosto zude za fizickom aktivnoscu.

Drugi razred osnovne škole

Drugi razred osnovne skole nije toliki „sok“, kako ni djeci tako ni nama ☺ Savladali smo osnove i nakon ljeta hrabro krecemo u novo kupovanje udzbenika, torbi, olovki i ostalog nuzno potrebnog. I talk metoda u 8oj godini djetetova zivota nema velikih promjena jer ipak su to jos uvijek zaigrani malisani, no ipak se trazi jos jedan korak vise u disciplini, suradnji, verbalizaciji emocija i slozenosti aktivnosti kroz koje se uci. Fizicka aktivnost je i dalje dosta prisutna, a ideje malisana se uvazavaju i ostvaruju.

Treci razred osnovne škole

Cetvrti razred osnovne škole

Kako idemo prema cetvrtom razredu, tj. 10oj godini djeteta, I talk metoda se i dalje bazira na ucenje kroz svakodnevne aktivnosti i igru dok se fizicka aktivnost smanjuje prema mogucnostima djeteta.  

Ukratko, osnovna skola  i izvannastavni engleski jezik mogu biti jedan predivan spoj.

 Kome je tecaj namijenjen?

Primary I talk tecaj namijenjen je svim malim bicima od sedme do 10 godine.  Vas malisan ima visak energije, i ne znate gdje ga usmjeriti? Posaljite ga k nama! Vasa klinceza voli promatrati i zanimaju ju novi podrazaji? S povjerenjem je posaljite na Primary I talk tecaj i prosirite njezin svijet!

Kako tecaj izgleda?

I talk metoda preporuca ucenje engleskog jezika kao drugog materinjeg, te je zbog toga kljucan dolazak na „lekcije“, sto vise to bolje. Zbog boljeg kontinuiteta i izlozenosti stranom jeziku, preporuca se dolazak minimalno tri puta tjedno, no i to je moguce prolagoditi Vasim zeljama i mogucnostima. Tecaj se dakle sastoji od skoro 200 skolskih sati – od rujna do lipnja, s mogucnoscu i dolazaka tijekom srpnja i kolovoza po dogovoru. U jednoj je grupi izmedu 4 i 5 djece, te je individualni pristup svakom pojedinacnom djetetu zajamcen.  

Kako izgleda jedan skolski sat?

Nas skolski sat traje izmedu 50 i 60 minuta, ovisno o grupi i starosti djece. „Lekcija“ je organizirana na jedan prirodan nacin kroz koji se potice razvoj ne samo govornog centra vec i suradnja s drugim polaznicima,  odgovornost, strpljenje, ustrajnost i disciplina. „Uci“ se kroz tjelesnu aktivnost, senzorne vjezbe, crtanje, citanje i izvode se eksperimenti prikladni uzrastu grupe. Takoder, djeca imaju odvojeno vrijeme za vlastito istrazivanje i promatranje, pa cak i predlaganje aktivnosti.

Koliko cesto ici na lekcije?

Iako smo ovo spomenuli do sada vec par puta, I talk metoda najbolje funkcionira ako se provodi ucestalo.  Preporuka je da, ako ste ikako u mogucnosti, dolazite na lekciju  minimalno tri puta tjedno. Naravno, nije li to opcija, najiskrenije Vam kazemo, bolje ista nego nista. Neizostavni rezultati vidjeti ce se i nakon lekcija jednom ili dva puta tjedno.

Sto ocekivati nakon tecaja?

I talk metoda ucenja engleskog jezika bazira se na cjelozivotnom ucenju – samostalnom ili vodenom, no svakako cjelozivotnom. Tako da nakon tecaja mozete ocekivati nastavak ucenja ☺ A sada za ozbiljno – rezultati ce ovisiti o tome jeste li bili redoviti na lekcijama i koliko sati tjedno ste dolazili. Dolazite li vise ili manje svaki tjedan minimalno tri ili dva puta, nakon prve skolske godine, Vase ce dijete garantirano razumijeti sve sto mu kazete jednostavnim jezikom i samostalno govoriti engleske rijeci.

Koliko novaca moram izdvojiti za takav tecaj?

Cijena, naravno, varira ovisno o kolicini sati koju izaberete i zelite li lekcije privatno ili u grupi.  U I talk centru za engleski jezik vjerujemo u individualnost te u nasem cjeniku mozete pronaci nekoliko razlicitih kombinacija, a ako ni te kombinacije nisu bas ona prava za vas, kontaktirajte nas s vasom idejom i zeljom, skoro pa smo sigurni da je mozemo ispuniti .

Zasto izabrati  I talk tecaj engleskog jezika za djecu?

 

FAO

Kada ocekivati da ce osnovnoskolac reci svoju prvu englesku rijec?

Hoce li mu lekcije biti prenaporne?

Sto ako nakon par lekcija negoduje i vise ne zeli ici na tecaj engleskog jezika?

Kada ga upisati na drugi strani jezik?

Osnovna škola od petog razreda do osmog razreda

Period od 10 do 14 godina djetetova zivota donosi sa sobom odredene promjene, ali sigurno i osjecaj ponosa kod vaseg djeteta. I ono samo se osjeca zrelije, sigurnije i spremnije na nove izazove. Bitna promjena je da dijete ima jasno definirane stavove i karakter oko toga sto mu se svida, a sto ne, i isto zna i izraziti (iako svi mi roditelji znamo da se karakter vidi vec od prvog dana, sada je to ipak slicniji karakter i izrazavanje „odraslog covjeka“).
Dakle, vas malisan imat ce cvrst stav oko toga zeli li uciti engleski jezik i ici na tecaj, te dali mu se uopce to ucenje engleskog jezika svida. I talk metoda u potpunosti se prilagodava potrebama jedne takve mlade osobe.

Tecajevi engleskog jezika za djecu od 10 do 14 godina organizirani su s naglaskom na djetetovu individualnost (u ovim se godinama vec razvio i definirao stil i nacin djetetova ucenja), nacin na koji dijete najbolje prihvaca i shvaca gradivo i naravno, zabavu. Iako u ovom periodu vole biti shvaceni ozbiljno, i dalje se vole igrati. Ipak, te igre su bitno drugacije. Vise nije potrebno toliko fizickog kretanja i igra moze biti bazirana na igru rijecima i oponasanje dogadaja i situacija iz stvarnog zivota. Engleski jezik se uci kroz eksperimente, kuhanje, dramske aktivnosti, ples, pjesmu, razgovor o provedenom danu ili bilo kojoj drugoj ideji koju predloze sami polaznici, tj.djeca. Takoder, gramatika engleskog jezika obraduje se kroz njima zanimljive teme.

Kome je tecaj namijenjen?

I talk tecaj engleskog jezika namijenjen je svim mladim ljudima od 10 do 14 godina. U I talk skoli engleskog jezika za djecu bit ce testirano njihovo predznanje ako postoji, ali i volja za ucenjem engleskog jezika (do sada im se mozda vec razvila antipatija prema tome, no imamo mi svoje metode i za to ☺ ). U sklopu tecaja moguce je, cak i poticajno, popratiti gradivo koje uce u skoli i pojasniti im ako imaju nekih poteskoca ili se pripremaju za bitan test. Obratite nam se sa svakim pitanjem i dovedite svog mladog covjeka na ogledni sat. Upisi su moguci tijekom cijele godine, no potrebno je

Kako tecaj izgleda?

I talk metoda preporuca ucenje engleskog jezika kao drugog materinjeg, te je zbog toga kljucano kontinuirano ucenje engleskog jezika i dolazak na „lekcije“, sto vise to bolje. Zbog boljeg kontinuiteta i izlozenosti stranom jeziku, preporuca se dolazak minimalno tri puta tjedno, no i to je moguce prolagoditi vasim zeljama i mogucnostima. Tecaj se dakle sastoji od skoro 200 skolskih sati – od rujna do lipnja, s mogucnoscu i dolazaka tijekom srpnja i kolovoza po dogovoru. U jednoj je grupi izmedu 4 i 5 djece, te je individualni pristup svakom pojedinacnom djetetu zajamcen. Naravno, tecaj je moguce provoditi individualno, mada mi uvijek sugeriramo minimalno dva polaznika u grupi – profesor ce imati dosta vremena posvetiti se pojedinom studentu i prilagoditi lekciju bas njemu, a u isto vrijeme svaki student ima mogucnost pricanja s drugim ucenikom, i to jos svojih godina, sto je puno bolje nego da prica s profesorom.

Kako izgleda jedan skolski sat?

Nas skolski sat traje izmedu 50 i 60 minuta, ovisno o grupi i starosti djece. „Lekcija“ je organizirana na jedan prirodan nacin kroz koji se potice razvoj ne samo govornog centra vec i suradnja s drugim polaznicima, odgovornost, strpljenje, ustrajnost i disciplina. Uci se kroz eksperimente, kuhanje, dramske aktivnosti, ples, pjesmu, razgovor o provedenom danu ili bilo kojoj drugoj ideji koju predloze sami polaznici. Takoder, gramatika, pravopis i vokabular engleskog jezika obraduje se kroz njima zanimljive prikladne uzrastu grupe. Takoder, djeca imaju odvojeno vrijeme za vlastito istrazivanje i promatranje, i predlaganje aktivnosti.

Koliko cesto ici na lekcije?

Iako smo ovo spomenuli do sada vec par puta, I talk metoda najbolje funkcionira ako se provodi ucestalo. Preporuka je da, ako ste ikako u mogucnosti, dolazite na lekciju minimalno tri puta tjedno. Naravno, nije li to opcija, najiskrenije Vam kazemo, bolje ista nego nista. Neizostavni rezultati vidjeti ce se i nakon lekcija jednom ili dva puta tjedno.

Sto ocekivati nakon tecaja?

I talk metoda ucenja engleskog jezika bazira se na cjelozivotnom ucenju – samostalnom ili vodenom, no svakako cjelozivotnom. Tako da nakon tecaja mozete ocekivati nastavak ucenja ☺ A sada za ozbiljno – rezultati ce ovisiti o tome jeste li bili redoviti na lekcijama i koliko sati tjedno ste dolazili. Dolazite li vise ili manje svaki tjedan minimalno tri ili dva puta, nakon prve skolske godine, Vase ce dijete garantirano razumijeti sve sto mu kazete jednostavnim jezikom i samostalno govoriti engleske rijeci.

Koliko novaca moram izdvojiti za takav tecaj?

Cijena, naravno, varira ovisno o kolicini sati koju izaberete i zelite li lekcije privatno ili u grupi. U I talk centru za engleski jezik vjerujemo u individualnost te u nasem cjeniku mozete pronaci nekoliko razlicitih kombinacija, a ako ni te kombinacije nisu bas ona prava za vas, kontaktirajte nas s vasom idejom i zeljom, skoro pa smo sigurni da je mozemo ispuniti.
Zasto izabrati I talk tecaj engleskog jezika za djecu?

FAO

Hoce li mu lekcije biti prenaporne?

Sto ako nakon par lekcija negoduje i vise ne zeli ici na tecaj engleskog jezika?

Kada ga upisati na drugi strani jezik?

Kako izabrati skolu stranih jezika koja ce odgovarati vasem djetetu?