Play Attention tretmani

Play Attention sustav učenja

Play Attention je sustav učenja kroz koji treniramo kognitivne sposobnosti. U kognitivne sposobnosti ubrajamo:

 1. pamćenje, 
 2. pozornost/pažnju, 
 3. logičko zaključivanje i rasuđivanje,
 4. brzinu obrade informacija, 
 5. obradu vizualnih i zvučnih informacija,
 6.  jezik i govor.

 

Razvojem neuroloških disciplina, došli smo do zaključka da se navedene kognitivne sposobnosti mogu trenirati poput svakog drugog mišića ili tjelesne funkcije. Ovim sustavom učenja radimo upravo to.

Play Attention je biofeedback i edufeedback tehnologija koja je nastala kombiniranjem skeniranja moždanih impulsa, kognitivnih vježbi i tehnika oblikovanja ponašanja. 

Pomaže djeci i odraslim osobama da postignu svoj potencijal u kontroli pažnje i ponašanja. Ovaj sustav učenja je vodeća tehnologija u edukativnim, kognitivnim i bihevioralnim intervencijama kod pojedinaca (djece i odraslih).

Kako?

Play Attention se sastoji od BodyWave sučelja (narukvice) koja se postavlja na nogu ili ruku i programa koji sadrži video-igrice. BodyWave narukvica šalje podatke o moždanoj aktivnosti u igricu – na taj način vi u potpunosti svojom pažnjom i koncentracijom na zadatak kontrolirate tijek igrice. 

Nakon završetka, program daje povratnu informaciju. Na ovaj način uviđa se kako se osjećate kada ste potpuno usmjereni na zadatak i razvijate vještine koje su vam potrebne za bolju produktivnost i uspješnije rješavanje zadataka (npr.kod djece – domaća zadaća i učenje, kod odraslih bolja produktivnost na poslu) 

Za koga? 

 1. Djeca s poteškoćama u razvoju i učenju tipa ADHD, disleksija, disgrafija, spektar autizma, sindrom Down i ostale neurorazličitosti
 2. Djeca urednog razvojnog tijeka, s ciljem jačanja kognitivnih sposobnosti
 3. Odrasle osobe s poteškoćama u razvoju i učenju tipa ADHD, disleksija, disgrafija, spektar autizma, sindrom Down i ostale neurorazličitosti
 4. Odrasle osobe urednog razvojnog tijeka, s ciljem jačanja kognitivnih sposobnosti – prikladno za svaku odraslu osobu koja hoće veću produktivnost u privatnom i poslovnom životu, bolje poznavanje vlastitog uma i bolju kontrolu kognitivnih funkcija

 

Rezultati

Prvi rezultati se vide nakon otprilike 20 tretmana, ovisno o pojedincu. Play Attention:

 • Razvija održavanje pažnje
 • Pospješuje ignoriranje ometajućih sadržaja
 • Razvija vještine pamćenja
 • Pospješuje završavanje zadataka
 • Razvija vještine organiziranja
 • Povećava sposobnost samokontrole
 • Razvija emocionalnu inteligenciju
 • Smanjuje impulzivnost 
 • Pospješuje produktivnost

 

Cijena:

Cijena jednog tretmana je 120kn. 

Trajanje:

Tretman traje između 30 i 60min, ovisno o pojedincu. 

Javite nam se putem e-mail adrese ili na broj telefona za sva dodatna pitanja i informacije.