ADHD u osnovnoj školi – metode i način rada

Nova školska godina, nove ADHD avanture. 

 

Ove godine seriju predavanja započinjemo osnovama – ŠTO je ADHD, kako ga prepoznati, kako usmjeravati učenike s dijagnosticiranim ADHD-om i kako ih na lagan i jednostavan način uključiti u svakodnevicu grupog rada u obrazovnim ustanovama. 

 

ADHD je sve češća neurorazličitost u školskim klupama, i iako je naše znanje bolje, iscrpnije i veće nego prije par godina, velik broj učitelja i dalje se susreće s izazovima u radu s djecom s ADHD-om. Razlog tomu je nerazumijevanje srži ADHD-a, ali i činjenica da kod gotovo svakog djeteta taj ADHD izgleda drugačije, uz iznimku par osobnosti koje ih povezuju. Većina djece s ADHD-om imati će težu prilagodbu na školu, a to se samo povećava što su stariji. Ukoliko se ispravne metode rada implementiraju što prije moguće – i rezultati će biti bolji tokom njihovih obrazovnih godina. Paralelno s time, ukoliko implementacija ispravnih metoda rada izostane, i nepoželjna ponašanja će se povećavati iz razreda u razred. 

 

Unutar ove edukacije zajedno ćemo vidjeti gdje su glavne točke izazova, i kako ih umanjiti, te pozitivno usmjeriti. Edukacija je interaktivna, te sadrži pitanja, ali i nekoliko demonstracijskih vježbi. 

 

Kada?

07.10. 2023. 

09:00-13:00h

 

Gdje?

Online, Zoom aplikacija

 

Tko?

Prijaviti se mogu svi uključeni u odgojno obrazovni proces djeteta: učitelji, profesori, asistenti u nastavi, logopedi, psiholozi, pedagozi, odgajateljice (mada je predavanje više usmjereno na osnovnu školu), roditelji (mada je predavanje više usmjereno stručnjacima u obrazovnim ustanovama), Play Attention treneri, edukacijski rehabilitatori i ostali zainteresirani.

 

Kako?

Prijave se zaprimaju putem linka https://forms.gle/ESPXbQF5rxmr5kmh9 ; ukoliko se link automatski ne otvara, potrebno je kopirati ga u Google tražilicu.

 

Kotizacija?

Kotizacija edukacije iznosi 52,00 eura

 

Što?

Nakon odslušane edukacije dobiva se certifikat, kao i materijali u pdf.u, te Centar.kao ustanova stoji na raspolaganju za sva dodatna pitanja tokom školske godine. 

 

Detalji:

Edukacija je podijeljena u dva Modula koji se održavaju istog dana. Ukoliko ne možete prisustvovati edukaciji, moguće je dobiti pristup snimki. Modul I. bavi se karakteristikama ADHD-a i objašnjavanjem zašto je određeno ponašanje djeteta prisutno, te koju on djetetovu potrebu zapravo pokazuje. Drugi Modul bavi se praktičnim rješenjima, metodama rada i sugestijama kako raditi s nepoželjnim ponašanjima i usmjeravati dijete s ADHD-om. 

Ukoliko imate dodatnih pitanja, stojimo na raspolaganju na email adresu centarengleskogjezika@gmail.com ili broj telefona 095 8291815.